Wilsbeschikking

Wat is een Wilsbeschikking?

Een wilsbeschikking is een document in de vorm van een boekje. In dit boekje legt u uw wensen voor uw uitvaart vast. U kunt in deze wilsbeschikking onder andere melden of u begraven of gecremeerd wenst te worden.

Ook kunt u in een wilsbeschikking uw wensen kwijt over de locatie van de uitvaartplechtigheid, welke rouwkaart u mooi vindt, welke muziek en bloemen u wenst en nog veel meer zaken die u van belang acht voor uw uitvaart.

Heeft een wilsbeschikking nut voor mij?

Het antwoord is: “Ja”. Want in zo’n wilsverklaring legt u vast wat uw wensen zijn. Dit heeft 2 voordelen:

  1. Ten eerste voor uzelf; u weet namelijk dat de nabestaanden precies weten hoe u graag wilt dat de uitvaart geregeld wordt
  2. Het tweede voordeel is meer voor uw nabestaanden; zij lezen namelijk in de wilsbeschikking wat uw persoonlijke wensen zijn. Dat betekend dat eventuele twijfel wordt weggenomen en verschil van mening wordt voorkomen – best praktisch in deze toch al emotionele tijd na uw overlijden

Bovendien kunnen er allerlei praktische zaken in een wilsverklaring vermeldt worden, zoals: bij welke maatschappij u een uitvaartverzekering heeft lopen (indien aanwezig).

Hoe kom ik aan een wilsbeschikking?

Vraag uw wilsbeschikking aan, via telefoon 0297 – 594 345 / 06 – 2624 2126

of schriftelijk

Wat kost een wilsbeschikking?

Een wilsbeschikking is geheel gratis en verplicht u tot niets.